Սուշի բառարան սկսնակների համար – Ako Sushi
+37499677779
+37477033339

Unite Revolution Slider 2

yzaik gl

Սուշի բառարան սկսնակների համար – Ako Sushi

 

Համոզված ենք, որ սուշի ռեստորանում մենյուն թերթելիս Ձեզ մոտ ցանկություն է առաջացել մի սուշի բառարան ունենալ, որպեսզի ճիշտ ընտրություն կատարեք։ Չէ որ սուշի մենյուները կարծես ճապոներենով գրված լինեն։

Ձեզ ենք ներկայացնում մի յուրօրինակ սուշի-բառարան, որտեղ կգտնեք տարբեր սուշի տերմինների բացատրություններ։

Սուշի և Սաշիմի․տարբերությունը

Չնայած այն հանգամանքին, որ այսօր սուշի ասելիս մարդիկ հասկանում են սուշիի բոլոր տեսակները, ի սկզբանե սուշի տերմինը նշանակում էր կպչուն բրինձ։

Անտեղյակ մարդիկ սուշիի հետ են ասոցացնում այն ամենը, ինչը կապ ունի հում ձկան հետ, բայց աշխարհում գոյություն ունեն նաև բազմաթիվ սուշիի տեսակներ նախատեսված բուսակերների համար։ Չնայած սուշիի մեջ ձուկը հիմնականում հում վիճակում է մատուցվում, այնուամենայնիվ ութոտնուկները և այլ ծովամթերքներ երբեմն եփվում են կամ տապակվում։

Ծովամթերքների կտորները՝ հիմնականում հում կտորները, որոնք բարակ կտրատված են ու մատուցվում են առանց բրնձի, կոչվում են սաշիմի։

the-best-sushi-in-armenia

Սուշիի տերմինները

Մակի – Մակի բառը իրականում ճապոներենում նշանակում է ռոլ։ Մակի սուշի են համարվում այն բոլոր սուշիի տեսակները, որոնք ստեղծվում են մակիսույի ու բամբուկի տերևների օգնությամբ։

Նիգիրի – քացախեցված բրնձի վրա մի կտոր ձկան միաձուլում։ Երբեմն մատուցվում է ութոտնուկի կամ օձաձկան հետ։ Նորին երբեմն նույնպես օգտագործվում է՝ նիգիրիի տեսքը պահպանելու համար։

Խոսոմակի – լցոնած փոքրիկ մակի ռոլեր են, որոնք ավելի քիչ բաղադրիչներ են պարունակում և փաթաթված են նորի ջրային ջրիմուռներով միայն։ 

Ֆուտոմակի – ամենախոշոր մակի ռոլերն են, որոնք պարունակում են շատ բաղադրիչներ։

Տեմակի – Կոնանման ռոլեր են, մոտ ձ դյույմ երկարությամբ։ Դրանք պատրաստված են Նորի ջրիմուռներից ու լցոնված են բրնձով ու ձկով։

the-best-sushi-in-armenia

Ուրամակի – Ոչ այնքան ավանդական ճապոնական ռոլեր են՝ նորի ջրիմուռներիով և բրնձով փաթաթված, մեջտեղում տարբեր բաղադրիչներ լցոնած։

Նորի – չորացրած, մուգ կանաչ ջրիմուռներ, որոնք օգտագործվում են սուշին փաթաթելու համար։ 

Տորո – թունա ձկան ամենահաստ շերտն է, և այն որպես կանոն ամենաթանկ ու ամենապահանջված բաղադիրչն է։

Սակե – Սաղմոն։ 

Ունագի - քաղցրահամ օձաձուկ։ Ունագին սովորաբար տապակում են քաղցր սոուսով, այն են ուտում հում վիճակում։

Տակո – ութոտնուկ

Իկա – կաղամար

Էբի – ծովախեցգետին

Կանի – խեցգետին

Մագուրո – թունա ձուկ

Խոտատե – խեցի

Տամագո – քաղցր ձու․ տամագոյակին օգտագործվում է քաղցր քառակուսի ձվածեղ պատրաստելու համար։ 

the-best-sushi-in-armenia

Հիմա, երբ Դուք արդեն բավականին տեղեկացված եք սուշի մենյուից, կարող եք վստահ փորձել ցանկացած սուշիի տեսակ Ակօ սուշի ճապոնական ռեստորանում – լավագույն ճապոնական ռեստորանը Հայաստանում։

Բարի ախորժակ։

Ako Sushi, 10.09.2018 

 

Գնված ապրանքի հետ վերադարձման պայմանները

 

Հաճախորդն իրավունք ունի հետ վերադարձնել գնված ապրանքը և հետ ստանալ նախապես վճարված գումարը

(եթե վճարումը կատարված է մինչ պատվիրված ապրանքի առաքումը), կամ փոխարինել չհամապատասխանող ապրանքատեսակը, եթե. 

gumari hy

առաքվել է ոչ այն ապրանքատեսակը, որը պատվիրել է հաճախորդը

gumari hy 2

առաքումն իրականացվել է ապրանքատեսակի տեխնիկական և/կամ քանակական համապատասխանելիության խախտմամբ

gumar hy3

առաքումն իրականացվել է 1 ժամից ավել ժամանակահատվածում, բացառությամբ այն դեպքերի, երբ հաճախորդին տեղեկացվել է հավանական ուշացման մասին

gumar hy4

առաքված ապրանքատեսակի որակական հատկանիշները պահպանված չեն
CALL